Egipt : Un cimitir antic a fost descoperit în orașul Minya

Publicat:

Ministerul Antichităţilor din Egipt a anunţat sâmbătă descoperirea unui cimitir antic în oraşul Minya din sudul Egiptului, informează DPA.

Ministrul Antichităţilor, Khaled al-Enany, a precizat că vastul cimitir conţine o mască de aur, 40 de sarcofage, aproximativ 1.000 de statui, ceramică, bijuterii şi alte artefacte, conform agerpres.


Cimitirul se află la 4 kilometri nord de regiunea Tuna al-Gabal.

”Este doar începutul unei noi descoperiri şi cred că avem nevoie de cel puţin cinci ani pentru a termina lucrările în necropolis”, a declarat ministrul reporterilor aflaţi la locul descoperirii.

Citește și : Angela Merkel dorește sporirea politicii de dezvoltare pentru Africa

Săpăturile în această regiune au început în 2017, a spus ministrul, subliniind faptul că echipe din Munich, Hildesheim şi Egipt au lucrat în regiune.

”Descoperirea este importantă pentru că explică diverse aspecte ale vieţii vechilor egipteni”, a spus oficialului.

Autorităţile egiptene au anunţat în ultimele luni o serie de descoperiri, inclusiv mai multe morminte în Luxor, oraş situat în sudul ţării.

La începutul lunii, arheologii egipteni au scos la iveală un mormânt cu o vechime de 4.400 de ani, lângă faimoasa piramidă Giza, la sudul oraşului Cairo. Mormântul a aparţinut unei preotese pe nume Hetpet din cea de-a cincea dinastie faraonică.

În martie anul trecut, o statuie masivă a fost descoperită în Cairo despre care se crede că îl înfăţişează pe regele Psamtik I din cea de-a 26-a dinastie.

Un muzeu important, în care vor fi expuse numeroase artefacte, se construieşte lângă piramide şi este programat să se deschidă, parţial, în cea de-a doua parte a anului.

Egiptul încearcă să revitalizeze turismul, o sursă importantă de venit, după ce industria a fost afectată de instabilitatea care a urmat revoluţiei împotriva dictatorului Hosny Mubarak din 2011.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.