X

Egipt : Un cimitir antic a fost descoperit în orașul Minya

Ministerul Antichităţilor din Egipt a anunţat sâmbătă descoperirea unui cimitir antic în oraşul Minya din sudul Egiptului, informează DPA.

Ministrul Antichităţilor, Khaled al-Enany, a precizat că vastul cimitir conţine o mască de aur, 40 de sarcofage, aproximativ 1.000 de statui, ceramică, bijuterii şi alte artefacte, conform agerpres.

Cimitirul se află la 4 kilometri nord de regiunea Tuna al-Gabal.

”Este doar începutul unei noi descoperiri şi cred că avem nevoie de cel puţin cinci ani pentru a termina lucrările în necropolis”, a declarat ministrul reporterilor aflaţi la locul descoperirii.

Citește și : Angela Merkel dorește sporirea politicii de dezvoltare pentru Africa

Săpăturile în această regiune au început în 2017, a spus ministrul, subliniind faptul că echipe din Munich, Hildesheim şi Egipt au lucrat în regiune.

”Descoperirea este importantă pentru că explică diverse aspecte ale vieţii vechilor egipteni”, a spus oficialului.

Autorităţile egiptene au anunţat în ultimele luni o serie de descoperiri, inclusiv mai multe morminte în Luxor, oraş situat în sudul ţării.

La începutul lunii, arheologii egipteni au scos la iveală un mormânt cu o vechime de 4.400 de ani, lângă faimoasa piramidă Giza, la sudul oraşului Cairo. Mormântul a aparţinut unei preotese pe nume Hetpet din cea de-a cincea dinastie faraonică.

În martie anul trecut, o statuie masivă a fost descoperită în Cairo despre care se crede că îl înfăţişează pe regele Psamtik I din cea de-a 26-a dinastie.

Un muzeu important, în care vor fi expuse numeroase artefacte, se construieşte lângă piramide şi este programat să se deschidă, parţial, în cea de-a doua parte a anului.

Egiptul încearcă să revitalizeze turismul, o sursă importantă de venit, după ce industria a fost afectată de instabilitatea care a urmat revoluţiei împotriva dictatorului Hosny Mubarak din 2011.

Tags: CairoegiptKhaled al-EnanyMinyamuzeu
Categorii: Sinteze