X

Egipt : O echipă de arheologi ruşi a descoperit o mumie în stare bună de conservare

O echipă de arheologi ruşi a descoperit o mumie în stare bună de conservare, datând din perioada greco-romană, într-un sarcofag din lemn, a anunţat marţi ministrul egiptean al Antichităţilor, informează agerpres .

Descoperirea a fost făcută lângă o mănăstire din satul Qalamchah, situat la aproximativ 80 de kilometri sud de capitală, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Arheologii ”au găsit în sarcofag o mumie în stare bună de conservare, înfăşurată într-o pânză, cu faţa acoperită de o mască pe care sunt desene albastre şi aurii”, a precizat ministerul, fără a menţiona data când a fost făcută descoperirea.

Citiți și : SUA : ancheta cu privire la e-mailurile fostului secretar de stat Hillary Clinton va fi luată ‘rapid’

Arheologii au ”făcut o primă restaurare a sarcofagului şi a mumiei, sarcofagul nu se afla într-o stare foarte bună”, a indicat aceeaşi sursă, citându-l pe Mohamed Abdel Latif, reprezentant al ministerului.

”Capacul este spart, baza are mai multe fisuri şi nu există nicio inscripţie deasupra”, a adăugat ministerul.

Misiunea arheologică rusă îşi desfăşoară activitatea de şapte ani în această regiune unde se găsesc monumente din perioada islamică şi coptă, precum şi din perioada greco-romană (330 î. Hr. – 670)

Tags: arheologiegiptMohamed Abdel LatifQalamchah
Categorii: Știrile zilei