Egipt: Preşedintele Abdel Fattah el-Sissi a depus jurământul pentru al doilea mandat prezidențial

Publicat:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sissi a depus jurământul în Parlament şi a început astfel al doilea mandat de patru ani la conducerea Egiptului, relatează AFP, potrivit news.ro .

În cadrul acestei sesiuni speciale, transmisă în direct de televiziunea de stat, depunerea jurământului de către el-Sissi – în faţa membrilor Parlamentului şi Guvernului – a fost salutată cu 21 de lovituri de tun.


Citește și: Mexic: Șase poliţişti au fost împuşcați mortal de indivizi înarmaţi în oraşul Salamanca

Ales prima oară în 2014 – după ce l-a destituit cu un an înainte, pe când era şeful armatei, pe predecesorul său islamist Mohamed Morsi – el a fost reales în martie cu peste 97%n din voturile exprimate.

El-Sisi nu a înfruntat în acest scrutin vreun opozant cu greutate. Unicul său adversar, Moussa Mostafa Moussa, un politician necunoscut marelui public, este unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai săi.

La şapte ani după revolta din ianuarie 2011, care a antrenat căderea regimului lui Hosni Moubarak, el-Sissi are de înfruntat două provocări majore în al doilea mandat – stabilitatea în domeniul securităţii şi redresarea economică.

Citește și: Entuziasm în Coreea după ultimul anunț al lui Trump

El este acuzat cu regularitate de apărători ai drepturilor omului că încalcă libertăţile publice şi că îşi reprimă opozanţii.

Numeroşi opozanţi şi membri ai societăţii civile au fost arestaţi în ultimele luni.

Între ei se află bloggerul şi jurnalistul Waël Abbas, bloggerii Sherif Gaber şi Shadi Abuzeid sau opozantul Hazem Abdelazim.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.