X

Egiptul arestează zeci de presupuşi spioni turci

Procurorul public din Egipt a ordonat reţinerea a 29 de persoane suspectate de spionaj în favoarea Turciei şi de apartenenţă la o organizaţie teroristă, a anunţat miercuri agenţia de presă egipteană MENA citată de Reuters, conform agerpres.

Potrivit rezultatelor unei investigaţii efectuate de Serviciile generale de informaţii, cele 29 de persoane au avut contacte telefonice cu serviciile secrete turce şi le-au furnizat acestora informaţii în cadrul unui plan de a aduce din nou la putere în Egipt Frăţia Musulmană, notează MENA.

Citeşte şi: Ratko Mladic, ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ pentru genocid. A fost evacuat din sala de judecată

Nu au fost menţionate cetăţeniile suspecţilor. Ei au fost de asemenea acuzaţi de spălare de bani şi de tranzacţionare de valută fără autorizaţie.

Legăturile dintre Ankara şi Cairo au fost tensionate de la îndepărtarea de la putere de către armată a preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, membru al Frăţiei Musulmane, după protestele masive împotriva regimului acestuia, în 2013.

Frăţia Musulmană a avut legături apropiate cu partidul de guvernământ din Turcia, Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), şi mulţi dintre membrii săi au fugit în Turcia de când activităţile grupării au fost interzise în Egipt.

Tags: ankaraCairoegiptFrăţia MusulmanăMohamed Morsispionajturcia
Categorii: Diaspora