X

Egiptul cere autorităţilor ruse o explicație urgentă după o întrebare pentru internauţi a postului de televiziune Russia Today

Guvernul de la Cairo a transmis sâmbătă un protest ferm Moscovei după o întrebare pentru internauţi adresată de postul de televiziune Russia Today despre suveranitatea unui teritoriu dintre Egipt şi Sudan, a informat Ministerul de Externe egiptean, citat de AFP, potrivit agerpres.

Postul public rus de informaţii internaţionale Russia Today i-a întrebat vineri pe internauţii care i-au accesat site-ul dacă sunt de părere că Halayib, un teritoriu situat în apropiere de Marea Roşie într-o regiune bogată în minereuri, este egiptean sau sudanez.

Citește și : În Irak au loc primele alegeri parlamentare de după înfrângerea Statului Islamic

Ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry “a condamnat ferm” iniţiativa şi a cerut autorităţile ruse “o explicaţie urgentă pentru acest comportament inacceptabil”, a precizat purtătorul său de cuvânt, Ahmed Abou Zeid, într-un comunicat.

Întrebarea adresată internauţilor a fost scoasă de pe site-ul postului rus, au precizat sâmbătă autorităţile egiptene. Rezultatul final al acestui sondaj nu este cunoscut.

În semn de protest, şeful diplomaţiei egiptene a anulat de asemenea o interviu pentru postul de televiziune, a adăugat el, în ajunul unei vizite oficiale la Moscova.

Relaţiile dintre Egipt şi Rusia s-au consolidat considerabil în ultimii ani, în ciuda unor tensiuni după prăbuşirea unui avion al unei companii ruse (224 de morţi) după decolarea sa din Egipt, într-un atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Citește și : Un raport ONU denunță ostilitatea faţă de toate minorităţile etnice în Marea Britanie

Tags: CairoegiptMarea RosieRussia TodaySameh ShoukrySudanteritoriu
Categorii: Sinteze