X

Egiptul revine la ora de vară după şapte ani pentru a economisi energie

Egiptul va reveni la ora de vară după o pauză de şapte ani, a anunţat miercuri guvernul de la Cairo, comunicând cea mai recentă măsură vizând economisirea de energie, transmite Reuters, potrivit agerpres

Anul trecut, guvernul egiptean a anunţat o serie de măsuri de reducere a consumului de energie guvernamental şi comercial, astfel încât Egiptul să poată exporta mai mult gaz natural, o sursă crucială de valută.

Citește și : TRAGEDIE feroviară în Grecia! Un şef de gară a fost ARESTAT!

Trecerea la ora de vară ‘are loc în lumina condiţiilor globale şi a schimbărilor economice, în contextul în care guvernul urmăreşte să raţionalizeze consumul energetic’, a precizat executivul.

Această practică, ce a fost introdusă şi eliminată în diferite momente din istoria Egiptului, a fost folosită ultima dată în 2014 şi este văzută de unii ca fiind o relicvă a regimurilor anterioare.

Conform deciziei guvernului, ceasurile vor fi date cu o oră înainte în ultima zi de vineri a lunii aprilie şi vor reveni la ora obişnuită în ultima joi a lunii octombrie în fiecare an.

Egiptul trece printr-o criză economică după ce efectele conflictului din Ucraina i-au agravat penuria de devize străine.

Citește și : Armata rusă susţine că a respins un atac ‘masiv’ cu drone în Crimeea

 

Tags: Cairoegiptucraina
Categorii: Sinteze