Egiptul vrea să cumpere un milion de tone de grâu din Serbia

Publicat:

Egiptul, unul dintre principalii importatori mondiali de grâu, discută cumpărarea unui milion de tone din Serbia, pentru a-şi extinde aprovizionarea, transmite Bloomberg, potrivit agerpres.   

Decizia este menită “să diversifice sursele de import de grâu”, a declarat miercuri ministrul Aprovizionării, Aly El-Moselhy, după ce un oficial sârb a vizitat Cairo.


Citește și : Reţeaua Twitter a fost restricţionată în Turcia

De asemenea, Serbia va aproviziona Egiptul cu porumb pentru hrana animalelor, a adăugat oficialul egiptean.

Egiptul a fost puternic afectat de creşterea preţului grâului după invadarea Ucrainei de către Rusia şi a fost nevoit să caute surse alternative de import. Deseori cumpără 11 milioane de tone pe sezon sau mai mult, iar în acest moment rezervele sale strategice acoperă consumul pe 4,5 luni.

Problemele de pe piaţa globală a cerealelor s-au atenuat recent, astfel încât nu este clar care va fi efectul importurilor din Serbia. Ţara exportă în mod obişnuit un milion de tone de grâu pe sezon sau mai puţin.

De asemenea, Serbia va furniza grâu şi porumb din România şi Bulgaria prin portul Constanţa, a anunţat Shrief Bassily, preşedintele holdingului egiptean pentru silozuri şi depozitare, fără a da amănunte suplimentare.

Deja România este un furnizor major de grâu pentru Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean.

Citește și : Comerţul dintre Germania şi China a atins anul trecut un nivel record

Până acum în acest sezon, Egiptul şi-a menţinut dependenţa istorică de grâul din regiunea Mării Negre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.