X

Elena Ferrante ,renumita scriitoare italiană , va scrie pentru publicaţia britanică The Guardian

Elena Ferrante, renumita scriitoare italiană care-şi ascunde identitatea în spatele unui pseudonim, va scrie regulat pentru publicaţia britanică The Guardian, a informat aceasta din urmă joi, citată de DPA.

“În editorialul ei săptămânal pentru magazinul Weekend al The Guardian, Ferrante va împărtăşi gândurile sale pe o gamă largă de subiecte, cum ar fi copilăria, îmbătrânirea, genul, iar în articolul său de debut va vorbi despre prima dragoste”, a indicat publicaţia, conform agerpres .

Articolele lui Ferrante vor fi scrise în limba italiană şi apoi traduse în engleză.

Potrivit The Guardian, romanciera s-a simţit atrasă de posibilitatea de a se testa scriind o cronică regulată, pe care autoarea o vede drept “o întreprindere curajoasă şi anxioasă în ceea ce priveşte scrisul”.

Citește și : Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi l-a destituit pe şeful serviciilor de informaţii (EGID)

Ferrante este cunoscută publicului pentru Tetralogia Napolitană, o serie de patru romane devenită best-seller internaţional.

Prima sa carte a fost publicată în 1992, însă scriitoarea a cunoscut succesul mondial abia în ultimii ani.

La sfârşitul anului 2016, jurnalistul italian de investigaţie Claudio Gatti a pretins că autoarea ar fi de fapt Anita Raja, o traducătoare italiană de literatură germană, însă informaţia nu a fost niciodată confirmată oficial.

Tags: Elena FerrantepseudonimThe GuardianWeekend al The Guardian
Categorii: Diaspora