X

Elevii au toate motivele de bucurie: Vacanţele vor fi mai lungi!

Elevii au toate motivele de bucurie: Vacanţele vor fi mai lungi!

Ministerul Educației și Cercetării propune ca vacanța de toamnă și cea de primăvara să dureze 7 zile și nu 2-3 ca până acum. De asemenea, cadrele didactice ar putea beneficia de zile de recuperare pentru zilele nelucrătoare în care au activat.

Citeşte şi: Cei patru presupuşi atacatori din Moscova au fost plasaţi în detenţie preventivă – Stiripesurse.md

Acestea, dar și alte modificări se conțin în Planul–cadru privind organizarea procesului educațional în anul de studii 2024-2025. Documentul a fost propus spre consultări publice.

Elevii au toate motivele de bucurie: Vacanţele vor fi mai lungi!

„Majorarea numărului zilelor de vacanță va permite părinților să-și planifice din timp concediile și să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Vacanțele de toamnă și de primăvară ar urma să se încadreze în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2024, și respectiv 3 – 9 martie 2025.

Alte aspecte privind organizarea anului de studiu 2024-2025 propuse spre consultări țin de: organizarea tezelor semestriale pentru clasele din ciclul liceal; desfășurarea activităților transdisciplinare pentru clasele I-IV; organizarea activităților extrașcolare; selectarea planurilor individual de învățământ de către școlile cu program mixt de studii etc”, menționează Ministerul Educației.

Tags: eleviscoalavacanta
Știrile zilei