X

Elevii de clasa a IX-a dau examen la istoria românilor și universală

Elevii de clasa a IX-a dau examen la istoria românilor și universală

Astăzi, 13 iunie, elevii claselor a noua susțin ultimul examen din cadrul sesiunii de absolvire a gimnaziului. Începând cu ora 09:00, aproximativ 30 de mii de candidați vor susține proba la istoria românilor și universală.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, în opt raioane, examenele de absolvire a gimnaziului sunt monitorizate de circa 400 de observatori voluntari. Această măsură este aplicată în cazul raioanelor în care elevii au absolvit gimnaziul cu note mari, dar au obținut rezultate slabe la examenul național de bacalaureat. Totodată, o parte din testele elevilor din aceste raioane vor fi reevaluate centralizat de o comisie republicană.

Citeşte şi: Ucraina dă primele semne reale că ar dori să negocieze pacea cu Rusia – Stiripesurse.md

Testele vor fi verificate în perioada 3-19 iunie de către Comisiile Raionale sau Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 20 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, pe 21 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 25 iunie.

Tags: eleviexamengimnaziuIstoria românilor și universală
Știrile zilei