X

Elevii din diaspora au vizitat Parlamentul

Elevii din diaspora au vizitat Parlamentul

100 de elevi originari din R. Moldova, dar care locuiesc peste hotare au fost într-o vizită la Parlament.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șeful Legislativului a scris că cei 100 de elevi, care participe la tabăra D.O.R. au ocupat fotoliile deputaților, transmite Știri.md.

„Copiii au fost curioși să afle despre studiile, cariera, activitatea de zi ci zi, dar și regretele unui politician. Le-am spus că nu există o facultate de deputat, dar pentru a fi un legiuitor bun trebuie să fii activ în comunitatea în care te afli, să fii empatic și comunicativ, iar cea mai importantă calitate – să fii sincer cu oamenii”, a scris Igor Grosu.

Citeşte şi: Găgăuzia vrea să-şi deschidă ambasadă la Moscova – Stiripesurse.md

Șeful Legislativului a menționat că în cadrul discuțiilor cu cei mici a fost abordată și proiect de lege care se referă la limba română.

Elevii din diaspora au vizitat Parlamentul

„Bineînțeles, nu putea lipsi de la discuția cu acești copii proiectul nostru de țară – integrarea în Uniunea Europeană. Pentru Republica Moldova, Uniunea Europeană înseamnă să îmbunătățim lucrurile în educație, sănătate și infrastructură. M-am bucurat să văd atâția tineri curioși, ingenioși, care chiar dacă locuiesc în altă țară, vorbesc o română frumoasă și sunt sigur că ei sunt viitorul nostru”, a mai scris Grosu pe Facebook.

Tags: Igor Grosuparlamentrepublica moldovauniunea europeana
Categorii: PoliticăSocialȘtirile zilei