X

Elevii din Kiev îşi reiau cursurile online

Elevii din Kiev au posibilitatea de a relua, de luni, cursurile, în regim online, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, informează BBC şi EFE, potrivit agerpres.

Kliciko a anunţat duminică această redeschidere, precizând că “procesul educaţional va fi mai adaptat actualelor condiţii (…), folosind diferite platforme de învăţământ online”.

Citeşte şi: Ucraina observă o regrupare a trupelor ruse desfăşurare pe teritoriul Belarusului şi se teme de o nouă ofensivă către Kiev – Black News

“O misiune importantă astăzi este ca oraşul să trăiască şi să funcţioneze chiar şi în aceste condiţii de lege marţială”, a scris primarul într-o postare pe Telegram.

“Încearcă să ne intimideze. Nu o să meargă!”, a adăugat el, referindu-se la invazia rusă.

Citeşte şi: Zelenski se declară deschis la compromisuri, dar cere Rusiei să-şi retragă trupele înaintea oricărui acord – Black News

ONU estimează că peste jumătate dintre copiii ucraineni au devenit refugiaţi de la începerea războiului. Dintr-o populaţie estimată de circa 7,5 milioane de minori, 4,3 milioane au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele, iar dintre aceştia din urmă 1,8 milioane au fugit din Ucraina în ţări învecinate ca Polonia, România, Moldova, Ungaria şi Slovacia. Alţi 2,5 milioane de copii au plecat din oraşe în localităţi mai puţin afectate de invazie. 

Tags: kievMoldovaPoloniaRomaniaSlovaciaucrainaUngariaVitali Kliciko
Categorii: Război in Ucraina