X

Elevii unei școli din municipiul Galați vor participa la o tabără de vară în Moldova

Elevii unei școli din municipiul Galați vor participa la o tabără de vară în Moldova

Elevii școlii gimnaziale „Româno-Britanice” din municipiul Galați, România, vor participa la activități educaționale în tabăra de vară de la Cuhureștii de Sus din Republica Moldova. În perioada 31 mai-1 iunie, elevii și cadrele didactice ai școlii vor fi implicați în activități educative desfășurate în localitatea și vor vizita obiectivele turistice din municipiul Soroca, care, potrivit organizatorilor, le vor oferi o perspectivă profundă asupra patrimoniului cultural și istoric al regiunii. Acțiunea a fost posibilă grație încheierii unui acord de colaborare între instituția de învățământ din România, Direcția de educație și Consiliul regional al elevilor din Florești, transmite IPN.

Citește și: Italia reintroduce controalele la frontieră

Activitățile organizate în cadrul acestui acord vor include vizite la cetate, muzee, monumente și alte obiective cultural-istorice de interes din municipiul Soroca. Tabăra de vară de la Cuhureștii de Sus va oferi elevilor ocazia de a se implica în diverse activități educative și recreative, promovând învățarea prin experiență și interacțiunea directă cu mediul înconjurător, menționează responsabili de la școala gimnazială „Româno-Britanică”.

Elevii vor participa la ateliere de consolidare a echipei: rugul de tabără „Focul frăției”, discoteca serilor de mai, ateliere de lucru și planificarea strategică.

Acordul de colaborare reflectă angajamentul ambelor instituții de a promova excelența în educație și de a facilita accesul la resurse culturale valoroase. Școala Gimnazială „Româno- Britanică” din municipiul Galați și Direcția generală educație, cultură, tineret și sport sunt dedicate dezvoltării unui mediu educațional diversificat și incluziv, care să răspundă nevoilor și aspirațiilor tuturor elevilor, precizează instituția de învățământ din Galați.

Tags: eleviGalațiscoalatabără de vară
Social