Eliberarea condiționată a lui Julian Assange a fost RESPINSĂ

Publicat:

Cererea de eliberarea pe cauţiune a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, a fost respinsă miercuri de un judecător britanic, pe motiv că există riscul să fugă din ţară, în contextul în care SUA încearcă să obţină extrădarea sa din Regatul Unit, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Judecătoarea Vanessa Baraitser a apreciat că modul de comportare din trecut al lui Assange reprezintă un motiv substanţial pentru a crede că, dacă va fi eliberat, el va încerca din nou să fugă, în contextul în care Departamentul de Stat al SUA şi-a anunţat intenţia de a face apel împotriva deciziei sale de luni, împotriva extrădării sale.


Citeşte şi: Danemarca INTERZICE accesul tuturor sud-africanilor

Ea s-a referit la faptul că Assange a încălcat termenii eliberării condiţionate şi a fugit la ambasada Ecuadorului din Londra în 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia, unde era căutat atunci pentru acuzaţii de abuz sexual.

Julian Assange a rămas blocat în ambasada Ecuadorului de la Londra timp de şapte ani. În cele din urmă el a fost arestat după ce Ecuadorul i-a revocat azilul politic.

Citeşte şi: Kim Jong Un recunoaşte greşelile din politica economică

“Cred că există motive substanţiale pentru a crede că, dacă este eliberat azi, dl Assange nu se va prezenta la tribunal în cadrul procedurii de apel”, a spus Baraitser.

“În ceea ce-l priveşte pe dl Assange, acest caz nu este câştigat încă. Rezultatul apelului nu poate fi cunoscut”, a adăugat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.