Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

Publicat:

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

O femeie care a ispăşit 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o a fost eliberată după ce condamnarea sa a fost anulată, relatează BBC.

Sandra Hemme avea 20 de ani când a fost găsită vinovată de înjunghierea mortală a bibliotecarei Patricia Jeschke din St Joseph, Missouri, în noiembrie 1980. Ea a fost condamnată la închisoare pe viaţă, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Nu au existat dovezi care să o lege de crimă, cu excepţia mărturisirii pe care a făcut-o sub sedative puternice într-un spital de psihiatrie, a constatat o revizuire a cazului său.

În prezent în vârstă de 64 de ani, ea ar fi executat cea mai lungă condamnare nedreaptă de către o femeie din istoria SUA, potrivit reprezentanţilor săi.

Echipa sa de avocaţi de la Innocence Project a declarat că este recunoscătoare că Hemme s-a reunit în sfârşit cu familia sa şi că vor „continua să lupte” pentru a-i reabilita numele.

Deşi nu mai este încarcerată, cazul său este încă în curs de revizuire.

Hotărârea iniţială de 118 pagini a judecătorului Ryan Horsman de la Circuit Court de anulare a condamnării sale a fost pronunţată la 14 iunie. Acesta a declarat că avocaţii lui Hemme aveau dovezi clare ale nevinovăţiei sale, inclusiv probe care nu au fost furnizate echipei sale de apărare la momentul respectiv.

”Această instanţă consideră că totalitatea probelor susţine o constatare a nevinovăţiei reale”, a concluzionat judecătorul Horsman.

Revizuirea a constatat că poliţia locală a ignorat dovezile care indicau în mod direct unul dintre ofiţerii săi – Michael Holman – care a ajuns ulterior la închisoare pentru o altă infracţiune şi a murit în 2015.

Camioneta lui Holman a fost văzută în zonă în ziua crimei, alibiul său nu a putut fi confirmat, iar acesta a folosit cardul de credit al Patriciei Jeschke după ce a pretins că l-a găsit într-un şanţ.

O pereche de cercei de aur, identificaţi de tatăl lui Jeschke, au fost, de asemenea, găsiţi în casa lui Holman.

La momentul respectiv, echipa de apărare a lui Hemme nu a fost informată cu privire la niciunul dintre aceste aspecte, se arată în raport.

Hemme a fost interogată de mai multe ori de poliţie sub influenţa medicamentelor antipsihotice şi a unui sedativ puternic după ce a fost internată involuntar într-un spital de psihiatrie. Ea a primit tratament psihiatric ocazional de la vârsta de 12 ani.

Răspunsurile sale erau „monosilabice” şi „nu era conştientă în totalitate de ceea ce se întâmpla”, au arătat documentele judiciare, iar uneori abia îşi putea ţine capul drept şi avea dureri din cauza spasmelor musculare – un efect secundar al medicamentelor.

Revizuirea judecătorului Horsman a arătat că nicio probă medico-legală nu o lega pe Hemme de crimă. Ea nu a avut niciun motiv şi nu au existat martori care să o lege de crimă.

Sandra Hemme a părăsit închisoarea vineri, iar Kansas City Star relatează că va locui cu sora sa.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

După eliberare, ea s-a reunit cu familia într-un parc din apropiere, unde şi-a îmbrăţişat sora, fiica şi nepoata.

Tatăl ei a fost spitalizat şi a primit îngrijiri paliative în această săptămână. Echipa sa de avocaţi a declarat că intenţionează să îl viziteze de îndată ce va putea.

Avocatul apărării, Sean O’Brien, a declarat pentru Star că Hemme va avea în continuare nevoie de ajutor, deoarece şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în închisoare şi nu avea dreptul la securitate socială.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.