X

Un elicopter militar s-a prăbuşit în Bulgaria. Doi oameni au murit

Doi militari bulgari şi-au pierdut viaţa şi al treilea a fost rănit când elicopterul lor s-a prăbuşit luni seară în apropiere de Plovdiv (sud), a anunţat Ministerul Apărării la Sofia, potrivit AFP, transmite agerpres.

Elicopterul, un Mi-17 de producţie sovietică, s-a prăbuşit în cursul unui exerciţiu lângă baza aeriană de la Krumovo, a precizat ministerul.

Citeşte şi: Canada grăbește ratificarea TPP pentru a atenua efectele conflictului comercial cu SUA

“Doi membri ai echipajului – comandantul şi copilotul – au murit în urma prăbuşirii elicopterului. Al treilea – mecanicul de bord – a fost internat în spital, (…) conştient”, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată, a adăugat acesta.

Aparatul prăbuşit, singurul elicopter de tipul Mi-17 operaţional în Bulgaria, era utilizat în special pentru lupta împotriva incendiilor de pădure pe teren accidentat.

În iunie 2017, pilotul unui alt elicopter bulgar – un Panther-565 de fabricaţie franceză – şi-a pierdut viaţa când aparatul său a căzut în Marea Neagră în timpul unui exerciţiu.

Militarii bulgari se plâng frecvent de vechimea aparatelor lor, multe fiind moştenite din perioada comunistă.

Parlamentul de la Sofia a aprobat vineri un program de cheltuieli militare suplimentare de peste 3,2 miliarde de leva (1,6 miliarde euro) pentru achiziţia de noi avioane de luptă şi blindate.

Tags: Bulgariaelicopter prabusitKrumovoMI-17Plovdiv
Categorii: Diaspora