Elita securităţii şi apărării este aşteptată anul acesta la Conferinţa de la Munchen

Publicat:

Circa treizeci şi cinci de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la Conferinţa pentru securitate de la Munchen care are loc în capitala bavareză la jumătatea lunii februarie, au anunţat marţi organizatorii, după ce ediţia din 2021 s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de COVID-19, relatează dpa, potrivit agerpres.

Conferinţa, cunoscută şi ca “Davos-ul apărării”, reuneşte elita mondială a apărării şi securităţii la luxosul hotel Bayerischer Hof din Munchen, şi va fi serios marcată şi anul acesta de restricţiile anti-COVID-19.


Citeşte şi: Cadavrul lui John McAfee se află în continuare la Barcelona, după şapte luni de la sinuciderea sa – Black News

În plus, reuniunea din 18-20 februarie vine într-un moment sensibil, în contextul în care Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de militari la graniţele Ucrainei, a stârnit preocupări în Occident, care a decis la rândul său întărirea Flancului estic al NATO cu mii de trupe suplimentare, lansând totodată intense discuţii diplomatice în ideea de a preveni un conflict militar.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va lua parte la reuniune, a declarat presei preşedintele în exerciţiu al conferinţei, Wolfgang Ischinger, menţionând că nu este clar dacă ministrul rus de externe Serghei Lavrov va accepta invitaţia.

Între cei despre care se aşteaptă să fie prezenţi la Munchen se numără cancelarul german Olaf Scholz, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus Ischinger.

Potrivit lui, în curând se va putea clarifica şi dacă vicepreşedinta SUA Kamala Harris se va alătura reuniunii. În ce-l priveşte, ministrul de externe chinez Wang Yi intenţionează să participe fie în persoană, fie virtual, având în vedere că în ţara sa sunt în plină desfăşurare Jocurile Olimpice de iarnă.

Citeşte şi: Facebook a ŞTERS pagina care promovează Freedom Convoy în DC, după ce GoFundMe a început să returneze 8 milioane de dolari în donații pentru protestul din Canada: site-ul de donații, condus de CEO-ul care a făcut lobby pe lângă Congres pentru plățile de ajutor COVID, s-a alăturat lui Trudeau – Black News

Miniştrii de externe şi ai apărării din Germania şi Franţa se numără între cei peste 100 de miniştri pe a căror prezenţă se contează, precum şi ministrul britanic al apărării, a mai adăugat Ischinger.

Wolfgang Ischinger urmează să predea la această ediţie preşedinţia conferinţei, după 14 ani de mandat, fostului consilier al Angelei Merkel pentru politica externă şi de securitate Christoph Heusgen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.