Elmar Brok vrea un nou referendum în UK pe tema Brexit

Publicat:

Eurodeputatul german Elmar Brok a declarat marți că susține ideea organizării unui nou referendum pe tema retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, sugerând că acesta ar putea evita un Brexit “dur”, relatează site-ul Politico.eu, potrivit mediafax.

“Dacă nu va exista niciun acord privind retragerea din Blocul comunitar până la data de 29 martie 2019, va exista un Brexit dur. Un referendum organizat în luna decembrie sau ianurie, prin care alegătorii să decidă retragerea Marii Britanii din UE, ar putea evita acest lucru”, a declarat Brok.


Citeşte şi: Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică

Cu toate acestea, Brok susține că este împotriva propunerii unor politicieni britanici de a permite cetățenilor să voteze înțelegerea finală între premierul Theresa May și Bruxelles.

Eurodeputatul german a criticat, de asemenea, comportamentul Uniunii Europene înainte de organizarea referendumului pe tema Brexit, sugerând că politicienii europeni ar fi trebuit să joace un rol mult mai important în această dezbatere.

Vezi şi: De-abia ieşite pe poarta arestului, fetele de la Pussy Riot au fost băgate iar în dubă – VIDEO

“Da, este o greșeală că am urma dorința premierului David Cameron și nu ne-am implicat în campanie înainte de vot. Ar fi trebuit să avem o poziție mult mai fermă în fața mincinilor spuse de susținătorii Brexit”, a adăugat Brok.

Guvernul Theresa May a reiterat, luni după-amiază, că se opune organizării unui nou referendum pe tema apartenenţei ţării la Uniunea Europeană, după ce lordul Mandelson, un politician laburist, a cerut organizarea unui nou plebiscit privind Brexit, în contextul unui sondaj de opinie care arată că jumătate dintre britanici doresc acest lucru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.