ELN revendică și își justifică atacul sângeros din Bogota

Publicat:

Un grup de gherilă columbian acuzat de guvern că este responsabil pentru explozia unei maşini-capcană săptămâna trecută a declarat că atacul a fost legitim, dar nu a spus explicit că l-a comis, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Armata de Eliberare Naţională (ELN) a declarat luni într-un comunicat că şcoala de poliţie vizată de explozie este o facilitate militară şi cadeţii săi au fost instruiţi să lupte împotriva insurgenţei.


Citește și: Turcia se autopropune să facă ‘ordine’ într-o provincie din Siria

Atacul a fost, prin urmare, acceptabil în vremuri de război, potrivit comunicatului.

Explozia maşinii-capcană joi la Academia de Poliţie din Bogota a ucis 21 de persoane, în timp ce alte zeci au fost rănite.

Guvernul a acuzat pentru atac rebelii de stânga. Preşedintele columbian Ivan Duque a anunţat vineri o campanie împotriva ELN şi a cerut Cubei să aresteze 10 dintre membrii săi aflaţi în această ţară pentru negocieri.

În comunicatul său, ELN arată înapoi cu degetul spre guvern, acuzându-l că se foloseşte de un armistiţiu de Anul Nou pentru a ataca poziţiile insurgenţilor.

Citește și: Londra lansează o aplicație mobilă pentru reședința britanică

ELN este ultimul grup de gherilă oficial din Columbia şi se estimează că are 1.500 de combatanţi.

Fostul preşedintele Juan Manuel Santos, care a iniţiat discuţii de pace cu ELN, a fost una dintre figurile principale care s-au alăturat miilor de persoane la un marş duminică pe străzile din Bogota, pentru a denunţa terorismul şi violenţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan sunt vicecampioni mondiali

Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan sunt vicecampioni mondiali Canotorii moldoveni Mihai Chihaia și Elena Glizan au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de...

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine

Băiețelul, care a fost electrocutat în parcul de la Botanica, se simte mai bine Băiețelul în vârstă de șase ani, care a fost electrocutat în...

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina

Al treilea sistem Patriot donat de Germania a ajuns în Ucraina Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania,...

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo

Comuniștii nu au decis încă dacă-l susțin sau nu pe Stoianoglo Comuniștii nu au decis deocamdată dacă-l vor susține sau nu la prezidențiale pe fostul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.