X

Elon Musk a donat unui grup care strânge fonduri pentru alegerea lui Donald Trump

Elon Musk a donat unui grup care strânge fonduri pentru alegerea lui Donald Trump

Miliardarul Elon Musk, care şi-a intensificat criticile la adresa preşedintelui american Joe Biden, a donat unui grup politic care lucrează pentru alegerea candidatului rival la preşedinţie, Donald Trump, a relatat vineri Bloomberg, citând surse, informează Reuters.

Bloomberg nu a indicat suma donată de Musk, dar spune că a fost “o sumă considerabilă” acordată grupului numit America PAC, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Bloomberg precizează că acest PAC – un grup care poate primi contribuţii nelimitate pentru activitatea politică – va trebui să îşi dezvăluie lista de donatori la 15 iulie.

Fostul preşedinte Donald Trump va fi nominalizat oficial săptămâna viitoare drept candidat al Partidului Republican pentru alegerile din 5 noiembrie,

În martie, Donald Trump s-a întâlnit cu Elon Musk şi cu alţi donatori bogaţi. Ca răspuns la informaţiile referitoare la această întâlnire, Elon Musk, născut în Africa de Sud, a postat pe X: “Doar pentru a fi foarte clar, nu donez bani niciunuia dintre candidaţii la preşedinţia SUA”. În luna mai, el a negat, de asemenea, relatările din mass-media că ar fi existat discuţii cu privire la un potenţial rol consultativ pentru el într-o viitoare administraţie Trump.

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, care conduce producătorul de maşini electrice Tesla, producătorul de rachete SpaceX, compania de social media X şi alte companii, nu a răspuns solicitării Reuters de comentarii.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a declarat că Elon Musk ştie că Trump este “un fraier care va vinde America, reducându-i lui taxele în timp ce creşte taxele pentru clasa de mijloc cu 2.500 de dolari”.

“Joe Biden a ţinut piept oamenilor ca Elon şi a luptat pentru clasa de mijloc întreaga sa carieră – şi de aceea va câştiga în noiembrie”, a punctat Singer.

În ultimii ani, Musk a părut să se îndrepte tot mai evident către Partidul Republican, cântărind impactul asupra reputaţiei şi vânzărilor de maşini Tesla, cea mai mare sursă a averii sale. Luna trecută, Trump şi-a reiterat promisiunea de a abandona imediat “mandatul” administraţiei Biden de a sprijini industria vehiculelor electrice. Dar el a adăugat: “Sunt un mare fan al maşinilor electrice. Sunt un fan al lui Elon. El face o treabă incredibilă cu Tesla”, a precizat Trump.

Musk a spus, la rândul său, că au avut “câteva conversaţii” şi că Trump este un “mare fan al Cybertrucks”, referindu-se la camionetele electrice Tesla.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Opiniile lui Musk i-au afectat poziţia în rândul unor consumatori, potrivit unui sondaj CivicScience prezentat în exclusivitate pentru Reuters.

Deşi a criticat public politicile lui Biden privind imigraţia şi vehiculele electrice şi chiar vârsta sa, Elon Musk s-a ferit să spună deschis şi oficial pe cine susţine în cursa prezidenţială din noiembrie, iar Trump a declarat că nu ştie dacă are sprijinul lui Musk.

Pe de altă parte, Musk a făcut parte dintr-un grup consultativ pentru mediul de afaceri pe care Donald Trump îl formase în 2016, înainte de preluarea mandatului prezidenţial, pentru a-l asista în luarea deciziilor politice, însă a demisionat din acest comitet după ce Donald Trump a anunţat în 2017 că retrage SUA din Acordul pentru climă de la Paris.

Preşedintele american Joe Biden se confruntă de două săptămâni cu mai multe apeluri din partea colegilor democraţi de a renunţa la candidatura sa pentru realegere, după dezbaterea cu Donald Trump care a dat naştere temerilor că, la 81 de ani, nu va putea face faţă exigenţelor unui nou mandat de patru ani la Casa Albă.

Tags: Donald TrumpElon MuskSUA
Externe