X

Elon Musk ar putea deveni primul om cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari

Elon Musk, deja pe primul loc în topul bogaţilor lumii, cu o avere estimată la 207 miliarde de euro, ar putea face un pas mai departe. Omul de afaceri ar putea deveni primul cu o avere de peste 1.000 de miliarde de dolari, datorită companiei sale de explorare spaţială SpaceX, scrie Smartradio.ro, informează mediafax.

Cea mai mare parte a averii lui Elon Musk provine în prezent de la Tesla, însă SpaceX i-ar putea aduce sume mult mai mari. Compania, fondată în 2002, a „eliminat toate preconcepţiile cu privire la dezvoltarea rachetelor şi lansatoarelor”, spune un analist Morgan Stanley citat de Bloomberg. El explică: „SpaceX ar putea deveni cea mai valoroasă companie din lume. În orice industrie”, spune el.

Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Analistul explică faptul că rachetele Starship reutilizabile dezvoltate de SpaceX, care pot transporta oameni şi mărfuri pe Lună sau pe Marte, au potenţialul de a revoluţiona aşteptările investitorilor din industria spaţială. „Aşa cum spunea un client, a vorbi despre Starship este ca şi cum ai vorbi despre Internet, înainte de Google”.

Compania de explorare spaţială s-ar putea apropia în viitorul apropiat de valoarea de 170 miliarde de dolari, spune The Guardian. O valoare care ar putea creşte în anii următori, pe măsură ce compania dezvoltă o potenţială linie de produse, cum ar fi infrastructura spaţială, observarea Pământului sau explorarea spaţiului.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

La începutul lunii, SpaceX a fost evaluat la 100 de miliarde de dolari, devenind a doua cea mai mare companie privată din lume, după ByteDance. Elon Musk l-a întrecut deja pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Tags: amazonElon MuskJeff BezosMorgan StanleyspaceX
Categorii: Știrile zilei