X

Elon Musk are ‘o presimţire foarte rea’ cu privire la situaţia economică şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă ale companiei Tesla

Elon Musk, directorul general al Tesla, are ”o presimţire foarte rea” cu privire la situaţia economică şi vrea să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă ale companiei de automobile, relatează Reuters , scrie news.ro .

Anunţul a venit la două zile după ce cel mai bogat om din lume le-a spus angajaţilor să nu mai lucreze de acasă şi să se întoarcă la birou sau să părăsească compania.

Citește și : Emisarii SUA, Coreii de Sud şi Japoniei au avut o întâlnire la Seul

Tesla avea aproximativ 100.000 de angajaţi la sfârşitul anului 2021, potrivit declaraţiei sale anuale la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA.

Într-un e-mail trimis directorilor executivi, joi, intitulat ”Întrerupeţi angajările la nivel mondial”, Musk a scris că are ”o presimţire foarte rea” în privinţa economiei.

Tesla a majorat preţurile vehiculelor produse în acest an din cauza presiunii inflaţioniste semnificative asupra materiilor prime şi a logisticii în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, Tesla a încetat să mai primească comenzi pe site-ul său pentru modelul Cybertruck, un vehicul foarte aşteptat în afara Statelor Unite, respectiv în Canada şi Mexic.

Marţi, miliardarul american a transmis angajaţilor săi să se întoarcă la birou sau să părăsească compania, o cerere care a fost deja respinsă în Germania, unde compania a deschis o nouă fabrică.

”Toţi angajaţii de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore la birou pe săptămână”, a scris Musk în acel e-mail.

”Dacă nu veniţi, vom presupune că aţi demisionat”, a continuat el.

Joi, Musk a început o discuţie pe Twitter cu miliardarul australian în domeniul tehnologic şi co-fondatorul Atlassian, Scott Farquhar, care a ridiculizat directiva într-o serie de tweet-uri, catalogând-o ca fiind caracteristică anilor ”’50”. Totodată, Farquhar i-a încurajat pe angajaţii Tesla să caute poziţiile de lucru la distanţă din cadrul companiei sale.

Citește și : Ziua 100 de război în Ucraina! Ruşii îşi concentrează toate forţele asupra Donbasului

Drept răspuns, Musk a scris pe Twitter că ”recesiunile servesc unei funcţii vitale de curăţare economică”.

La sfârşitul lunii mai, întrebat de un utilizator de Twitter dacă economia se apropie de recesiune, Musk a răspuns: ”Da, dar este de fapt un lucru bun. Netoţii se îmbogăţesc uşor de prea mult timp. Trebuie să aibă loc unele falimente”.

 

Tags: canadaElon MuskmexicSUATesla
Categorii: Știrile zilei