Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump

Publicat:

Elon Musk dezminte că ar cheltui lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump

Multimiliardarul Elon Musk susţine că nu cheltuieşte lunar 45 de milioane de dolari, ci mult mai puţin, pentru a susţine campania electorală a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, transmite miercuri AFP.

În urmă cu câteva zile, cotidianul Wall Street Journal scria că Musk intenţionează să doneze suma respectivă unui Comitet de Acţiune Politică (Political Action Committee, abreviat PAC, structură fără legături cu echipele de campanie, scutită de impozite conform legislaţiei din SUA – n. red.) numit America PAC, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Un astfel de comitet nu poate finanţa direct un candidat, dar poate efectua acţiuni de susţinere a acestuia, cum ar fi campaniile publicitare sau munca de teren.

Marţi, în reţeaua socială X, pe care o deţine, a susţinut că informaţia vehiculată de Wall Street Journal este “grotescă” şi a precizat că face donaţii către America PAC, dar “la niveluri mult mai reduse”. El a afirmat că structura respectivă urmăreşte promovarea “meritocraţiei şi a libertăţilor individuale”.

Conform documentelor publicate de Comisia Electorală Federală a Statelor Unite (FEC), printre donatorii către America PAC se află fraţii Cameron şi Tyler Winkelvoss, cunoscuţi pentru disputele cu Mark Zuckerberg la crearea Facebook, iar mai recent pentru investiţiile în criptomonede; de asemenea, Douglas Leone, asociat al firmei de investiţii Sequoia Capital, una din cele mai cunoscute din Silicon Valley, şi Antonio Garcias, fost manager al companiei Tesla din 2007 până în 2021.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Numele lui Musk nu apărea pe lista respectivă la sfârşitul lui iunie, când America PAC încasase 8,75 milioane de dolari.

În martie, Musk – a cărui avere este estimată pe site-ul de internet al revistei Forbes la 233 de miliarde de dolari – afirma că nu va susţine financiar niciun candidat. La câteva minute după atentatul împotriva lui Donald Trump din 13 iulie, el şi-a declarat însă sprijinul pentru fostul preşedinte, care urmăreşte să obţină un nou mandat la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia ‘cu bună credinţă’

Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia 'cu bună credinţă' Kremlinul a apreciat miercuri că semnalul dat de Ucraina asupra unor negocieri cu Rusia pentru...

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Circa o sută de şefi de state şi de guverne, aşteptaţi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Circa o sută de şefi de state...

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor...

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători

Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători Guvernul a aprobat un program de susținere a micilor producători, cu o durată de 3...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.