Elon Musk este la un pas de o plată de 346 mil. dolari, în urma creșterii valorii de piață a Tesla

Publicat:

Elon Musk, directorul general al producătorului de mașini electrice Tesla, se apropie de plata primei tranșe de opțiuni, în valoare de 346 milioane dolari, dintr-un pachet de remunerație record, după ce valoarea acțiunilor companiei s-a dublat în ultimele trei luni, anunță Reuters, scrie mediafax.

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 9%, până la un nivel record și mai au nevoie de o creștere de 6% pentru ca valoarea de piață a companiei să atingă 100 de miliarde de dolari și să rămână la această valoare o perioadă, pentru ca Musk să primească primele 12 tranșe de opțiuni.


Citește și : Boris Johnson îi îndeamnă pe criticii Huawei să propună alternative

Pentru ca Musk să primească tranșele ulterioare, în condițiile pachetului negociat în 2018, valaorea de piață a companiei ar trebui să continue să crească cu 50 de miliarde de dolari în perioada de 10 ani a acordului, miliardarul câștigând pachetul complet în cazul în care capitalizarea de piață a companiei va atinge 650 miliarde de dolari, urmând să atingă mai multe obiective de venituri și profit.

O plată completă pentru Musk ar depăși orice altă plată care a fost acordată anterior șefilor de companii din SUA, potrivit Institutional Shareholder Services, un consultant care a recomandat investitorilor să respingă acordul cu Musk la momentul negocierii.

Musk nu primește salariu sau bonusuri, ci doar opțiuni care se bazează pe valaorea de piață a Tesla și o serie de repere pentru creșterea companiei.

Citește și : Barnier avertizează cu privire la ‘consecinţe concrete’ post-Brexit pentru cetăţenii europeni şi britanici

Potențiala plată a lui Musk este comparabilă cu cele 638 de milioane de dolari primiți de fondatorul Snap Inc, Evan Spiegel, în 2017, după oferta publică inițială a companiei. În 2018, CEO-ul Walt Disney, Robert Iger, a obținut acțiuni în valoare de 149,6 milioane dolari, inclusiv prime legate de achiziționarea de către Disney de active de film și televiziune de la Twenty-First Century Fox.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.