X

Elon Musk neagă zvonurile: xAI nu va primi cotă parte din viitoarele venituri Tesla

Elon Musk neagă zvonurile: xAI nu va primi cotă parte din viitoarele venituri Tesla

Elon Musk a respins un raport conform căruia xAI ar fi negociat o parte din veniturile viitoare ale Tesla pentru accesul la tehnologia startup-ului său de inteligență artificială.

Elon Musk a negat zvonurile conform cărora startup-ul său de inteligență artificială, xAI, ar fi negociat pentru a obține o parte din veniturile viitoare ale Tesla, în schimbul accesului la tehnologia și resursele xAI, scrie Reuters, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Potrivit The Wall Street Journal, Tesla ar fi vrut să licențieze modelele de inteligență artificială de la xAI pentru a îmbunătăți tehnologia de asistență pentru condus și alte funcții.

Musk a declarat pe platforma de socializare X că raportul este „inexact” și a adăugat că, deși Tesla a purtat discuții cu inginerii xAI pentru a accelera dezvoltarea sistemului de condus autonom nesupravegheat, nu este necesară licențierea tehnologiei de la xAI.

De asemenea, el a spus că Tesla a învățat mult din colaborarea cu inginerii xAI, dar nu există un acord formal de licențiere.

Raportul sugerează că xAI ar fi contribuit la dezvoltarea unor funcții suplimentare pentru Tesla, inclusiv un asistent vocal pentru mașinile electrice ale companiei și software pentru robotul umanoid Optimus.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În egală măsură, termenii unui eventual acord de împărțire a veniturilor ar depinde de cât de mult ar folosi Tesla tehnologia xAI, comparativ cu propriile resurse.

Musk a lansat xAI anul trecut, în dorința de a concura cu OpenAI.

 

Tags: Elon MuskTeslaxAI
Diverse