X

Elon Musk, obligat să demisioneze de la preşedinţia Tesla și va plăti o amendă de 40 de milioane de dolari

Compania Tesla a acceptat să îl demită pe Elon Musk din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie şi să plătească o amendă de 40 de milioane de dolari, în cadrul unei înţelegeri cu SEC (Securities and Exchange Commission, comisia de supraveghere a valorilor mobiliare şi a burselor din SUA), informează DPA, potrivit agerpres.

SEC a făcut anunţul sâmbătă, în urma unei anchete declanşate de anunţul făcut de fondatorul Tesla în reţeaua Twitter, pe 7 august, că ar putea delista compania de la bursă, achiziţionând acţiunile de pe piaţă la preţul de 240 de dolari bucata, şi că fondurile în acest scop sunt asigurare.

Citește și : Erdogan şi-a încheiat vizita în Germania inaugurând marea moschee la Koln

“De fapt, Musk ştia că tranzacţia potenţială este nesigură şi supusă multor condiţii”, a explicat SEC, care a formulat săptămâna aceasta acuzaţii de fraudă. Comisia a remarcat că mesajele respective prin Twitter au perturbat semnificativ piaţa.

Acordul cu SEC nu implică nicio recunoaştere a vinovăţiei de către Musk sau de către firma producătoare de autovehicule electrice pe care o conduce. Elon Musk va putea rămâne director general, iar viitorul preşedinte al consiliului de administraţie va trebui să îi supravegheze mai bine comunicaţiile.

Citește și : Kosovo: Proteste la Pristina împotriva unui schimb de teritorii cu Serbia

Tags: Elon MuskfraudaSECSUATeslatwitter
Categorii: Știrile zilei