X

Elton John: Porecla ‘Rocket Man’ dată de Donald Trump lui Kim Jong-un a fost ‘strălucită’ şi ‘hilară’

Elton John: Porecla ‘Rocket Man’ dată de Donald Trump lui Kim Jong-un a fost ‘strălucită’ şi ‘hilară’

Elton John a lăudat utilizarea „hilară” de către Donald Trump a hitului său „Rocket Man” ca poreclă pentru liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Trump a folosit frecvent porecla, inclusiv în timpul unei crize diplomatice între SUA şi Coreea de Nord în 2017, spunând într-un discurs la Naţiunile Unite: „Rocket Man este într-o misiune sinucigaşă pentru el însuşi”, potrivit stiripesurse.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Această glacialitate s-a dezgheţat oarecum în urma întâlnirilor din 2018 şi 2019 şi, potrivit memoriilor lui Mike Pompeo din 2022, „Never Give an Inch”, Trump a ajuns să-i explice semnificaţia poreclei lui Kim, care nu era familiarizat cu Elton John.

Vorbind pentru Variety la Festivalul de Film de la Toronto în weekend, John a spus despre poreclă: „Am râs, am crezut că a fost strălucită. M-am gândit doar: „Bravo ţie, Donald”. Donald a fost întotdeauna un fan al meu şi a fost la concertele mele de multe, multe ori. Întotdeauna am fost prietenos cu el şi i-am mulţumit pentru sprijinul său. Când a făcut asta, mi s-a părut hilar. M-a făcut să râd”.

În ceea ce priveşte necunoaşterea de către Kim a muncii sale, John a spus: „Bineînţeles că nu a auzit de mine. Aş fi foarte surprins dacă ar fi auzit. Nu am vizitat niciodată Coreea de Nord şi nici nu intenţionez să o fac. Dar, am crezut că a fost un moment distractiv”.

Întrebat despre viitoarele alegeri prezidenţiale din SUA, John nu a susţinut niciun candidat, spunând: „Nu este treaba mea cum votează fanii… Sper doar ca oamenii să ia decizia corectă pentru a vedea care va fi viitorul. Va fi foc şi pucioasă sau vom avea un loc mult mai calm, mult mai sigur?”.

„Vreau doar ca oamenii să voteze pentru lucruri care sunt corecte, lucruri care sunt importante pentru oameni: dreptul de a alege, dreptul de a fi cine eşti şi de a nu lăsa pe nimeni să-ţi spună cine să fii. Şi asta merge până la Curtea Supremă”.

Elton John, în vârstă de 77 de ani, s-a aflat în Toronto pentru premiera filmului documentar „Elton John: Never Too Late”, care va fi difuzat pe Disney+ din 13 decembrie. Documentarul prezintă cariera sa muzicală, precum şi viaţa sa personală, John declarând vineri, în cadrul unei conferinţe de presă: „Pe piatra mea funerară, nu vreau să scrie că a vândut un milion de discuri. Vreau să scrie că a fost un tată şi un soţ minunat”.

De asemenea, el a făcut aluzie la alegeri la acea conferinţă de presă, dar din nou nu a luat partea lui Trump sau Harris, spunând: „Bunătatea va învinge întotdeauna… asta este ceea ce sper pentru alegerile americane din noiembrie”.

El a adăugat: „Mă simt cel mai bine din viaţa mea – cu excepţia acestui ochi nenorocit” – o referire la o infecţie care l-a lăsat cu vederea limitată.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

„Mă vindec, dar este un proces extrem de lent şi va dura ceva timp până când vederea va reveni la ochiul afectat”, a scris el într-o postare pe Instagram săptămâna trecută.

După premieră, Radheyan Simonpillai de la The Guardian a făcut o recenzie de două stele la „Elton John: Never Too Late”, numindu-l „un DVD suplimentar… Ca urmare a Rocketman, un film biografic uluitor care surprinde spiritul lui John, Never Too Late apare ca fiind blând şi informativ – două cuvinte pe care le găsesc deprimante când sunt asociate cu Elton John”.

Tags: Donald Trumpelton johnKim Jong Un
Diverse