X

Elveţia a devenit a treia ţară care se oferă să găzduiască un viitor summit SUA-Rusia

Elveţia a devenit sâmbătă a treia ţară, după Finlanda şi Austria, care se oferă să găzduiască un viitor summit SUA-Rusia, transmite dpa, potrivit agerpres

Potrivit cotidianului Tages-Anzeiger, ambasadele Elveţiei la Washington şi Moscova au prezentat deja propuneri în această privinţă.

Citește și : Preşedintele sloven neagă orice proiect de redesenare a frontierelor în Balcani

Ministerul Afacerilor Externe elveţian a declarat că ”din raţiuni de confidenţialitate” nu face comentarii pe acest subiect, dar a precizat că în general Elveţia este bucuroasă să facă oficiile de gazdă atunci când este cazul.

O întâlnire istorică a avut loc la Geneva în 1985 între fostul preşedinte american Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, la acea vreme proaspăt desemnat secretar general al comitetului central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Întrevederea a fost considerată un punct de cotitură în Războiul Rece.

Citește și : Partidul Comunist cubanez pune capăt dinastiei Castro şi lasă locul unei noi generaţii

Într-o convorbire telefonică avută marţi cu preşedintele rus Vladimir Putin, omologul său american Joe Biden i-a propus acestuia să se întâlnească “într-o ţară terţă în lunile următoare”, o propunere confirmată, dar care nu a fost încă acceptată de Kremlin.

Tags: AustriaElvetiafinlandarusiaSUAsummit
Categorii: Diaspora