X

Elveţia impune CARANTINĂ pentru oricine a venit din UK sau Africa de Sud

Elveţia a impus de luni carantina obligatorie timp de 10 zile oricărei persoane sosite din Marea Britanie sau Africa de Sud începând de pe data de 14 decembrie, o decizie menită să evite pătrunderea noii variante a coronavirusului identificate în Regatul Unit, transmite AFP, potrivit agerpres., citând un comunicat guvernamental.

Începând de pe 21 decembrie, ‘Consiliul federal (guvernul) a decretat o interdicţie generală de intrare pe teritoriu pentru toţi cetăţenii străini care sosesc din Marea Britanie sau Africa de Sud. Călătoriile turistice din aceste două ţări sunt în mod special interzise’, precizează comunicatul.

Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

De altfel, Oficiul federal al aviaţiei civile a decis duminică întreruperea legăturilor aeriene între Elveţia şi cele două ţări.

În prezent se află în studiu o derogare pentru persoanele domiciliate în Marea Britanie sau în Africa de Sud şi care se găsesc în acest moment în Elveţia, ca şi pentru persoanele domiciliate în Elveţia aflate acum în una din cele două ţări.

În caz de derogare, va trebui ‘totuşi evitată orice propagare a virusului în timpul acestor reveniri’, subliniază guvernul elveţian.

Acesta le-a retras, până la 31 decembrie, dreptul la liberă circulaţie persoanelor domiciliate în Marea Britanie.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

De notat că libera circulaţie a persoanelor ar fi încetat oricum la 31 decembrie 2020 pentru cetăţenii britanici, din cauza Brexitului.

Potrivit autorităţilor guvernamentale, noua variantă a coronavirusului nu a fost semnalată până acum în Elveţia.

Tags: Africa de SudbernacarantinacoronavirusElvetiamarea britanie
Categorii: Externe