Italia s-a prezentat în optimile de finală ale EURO 2024 ca o primadonă care şi-a pierdut vocea. Costumele erau în regulă, prezenţa, agreabilă, dar punctul forte lipsea cu desăvârşire. Din repect, totuşi, nu s-a huiduit prea consistent.

Jucând aproape trei sferturi de meci fără să îşi creeze o ocazie de gol, Campioana Europeană en-titre nu putea emite prea multe pretenţii în faţa unei echipe solide, bine organizată.


Freuler 37′ şi Vargas 46′ au asigurat liniştea pentru echipa condusă de Murat Yakin, iar ce a urmat după cele două reuşite fiind o zbatere inestetică a unei echipe din zona marilor favorite.

Citește și: După calificarea istorică în optimile de finală ale Euro 2024, un fost premier care este miliardar a promis echipei 10 milioane de dolari

Luciano Spalleti, antrenorul Italiei, a încercat diverse improvizaţii, dar nimic nu a funcţionat. Pesimismul mediei din Cizmă manifestat înaintea startului EURO s-a confirmat, multe voci susţinând că aceasta este cea mai slabă echipă cu care Italia s-a prezentat la un turneu final.

Italia pleacă acasă şi nu lasă prea multe regrete în urmă, a fost umbra unei echipe mari.

Pentru Elveţia urmează sferturile, acolo unde vor întâlni învingătoarea duelului Anglia – Slovacia, şi nu au de ce să nu se gândească la semifinale, jocul de până acum permite acest lucru.