Elveţia mobilizează armata pe perioada crizei COVID-19

Publicat:

În Elveţia are loc cea mai mare mobilizare a armatei de după al doilea război mondial, transmite Reuters marţi. Mii de militari au fost trimişi în sprijinul personalului sanitar angajat în combaterea coronavirusului, scrie agerpres.

Au apărut şi probleme; sute de soldaţi şi ofiţeri au fost consemnaţi în cazărmi după ce au fost expuşi la pericolul de infectare. Dintre cei chemaţi sub arme pe 16 martie, peste 200 nu s-au prezentat şi ar putea fi inculpaţi în tribunale militare, a declarat generalul de brigadă Raymond Droz.


Citește și : Trump a rămas fără purtător de cuvânt. Stephanie Grisham se întoarce în echipa Primei Doamne

În total, 5000 de militari, inclusiv membri ai batalioanelor medicale, au fost trimişi în misiuni de asistenţă pentru personalul civil. Armata a fost deosebit de activă în cantonul Ticino, de la frontiera cu Italia. Acolo s-au înregistrat şi cele mai multe cazuri de infectare din cele 22.000 confirmate în Elveţia şi 641 de decese.

Este în curs mobilizarea unor efective de până la 8000 de membri, nu doar pentru servicii medicale, ci şi pentru închiderea frontierelor, asistenţă logistică şi de securitate pe perioada crizei.

Droz a precizat că în prezent sunt în carantină 728 de militari, dintre care 49 la izolare, iar testele au relevat 172 de cazuri de infectare, multe la o şcoală pentru recruţi din Ticino. Un singur soldat elveţian a fost depistat pozitiv în timpul serviciului activ de combatere a coronavirusului.

Au existat şi obiecţii la implicarea armatei; s-a spus că soldaţii n-au avut mare lucru de făcut şi au pierdut vremea în săli de aşteptare din spitale. Droz a declarat într-o conferinţă de presă că armata intenţionează să rezolve problema, menţinând doar efectivele necesare şi trimiţând restul militarilor acasă pentru odihnă şi recuperare.

Citește și : Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public

Circa 240 de soldaţi nu au dat curs convocării prin mesaje text, a mai arătat generalul. ‘Când totul se va clarifica – fiindcă în unele cazuri oamenii au scutiri – aceştia vor fi deferiţi justiţiei militare, apoi vor urma procesul judiciar normal’, a explicat el. Pedepsele aplicate de magistraţii militari pot fi inclusiv cu închisoarea.

Un politician local i-a numit ‘trădători’ pe cei care nu s-au prezentat la încorporare, menţionează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.