Elveţia nu va mai livra material de război Libanului

Publicat:

Elveţia a decis să nu mai livreze material de război Libanului, atât timp cât Berna nu poate controla destinaţia finală a armelor vândute, a anunţat joi Secretariatul de Stat al Economiei (SECO), transmite AFP, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, SECO a indicat că 10 puşti de asalt şi 30 de pistoale-mitralieră au fost exportate în 2016 în această ţară, dar că la un control la faţa locului în martie 2018 doar nouă arme au putut fi găsite.


Citește și : SUA vor merge înainte cu planul privind acordarea de ajutor umanitar Venezuelei, asigură Pompeo

Prin intermediul Ambasadei Elveţiei la Beirut, SECO a încercat de mai multe ori să dea de urma a 31 de arme care lipseau, dar fără succes.

Armamentul respectiv era destinat exclusiv unităţilor însărcinate cu protecţia personalităţilor politice, ca, de exemplu, garda prezidenţială libaneză. Destinatarul final s-a angajat să nu cedeze armele unor terţi fără un acord scris al Elveţiei, care era printre altele autorizată să facă verificări la faţa locului.

Citește și : Atentat cu mașină-capcană în apropierea unei baze antijihadiste în estul Siriei; cel puțin 20 de morți

SECO aminteşte că precedentele două inspecţii efectuate în Liban în 2013 şi 2015 s-au derulat fără incidente, dar consideră că, de acum, riscul de transmitere a materialului de război unui destinatar final nedorit a devenit unul ridicat în această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.