X

Elveţia plasează în carantină 2.000 de persoane, majoritatea lor copii

Cantoanele elveţiene Geneva şi Vaud au plasat în carantină 2.000 de persoane, în majoritatea lor copii, pentru o perioadă de două săptămâni după depistarea variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 într-o şcoală privată internaţională, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Geneva, un centru al diplomaţiei internaţionale şi sediul OMS, care a clasificat săptămâna trecută Omicron ca ‘variantă de îngrijorare’ a SARS-CoV-2, a confirmat anterior un caz de infectare la o persoană revenită din Africa de Sud şi un alt caz suspect legat de primul.

Citeşte şi: Marea Mediterană, scena unui exerciţiu militar ieşit din comun! 6.000 de militari au fost mobilizaţi – Black News

‘În urma celor două cazuri confirmate cu varianta Omicron la persoane care au frecventat campusul Şcolii internaţionale La Châtaigneraie din Geneva în această săptămână, serviciile medicale ale cantoanelor Vaud şi Geneva au luat decizia comună de a plasa în carantină toţi elevii şi întreg personalul campusului pentru zece zile’, au comunicat joi seara autorităţile sanitare din Geneva.

Potrivit autorităţilor, 1.600 dintre persoanele carantinate în Vaud şi Geneva sunt copii. Pe lângă aceştia, părinţii şi fraţii lor vor trebui testaţi pentru noua variantă Omicron.

Citeşte şi: În interiorul vieții ‘ciudate şi excentrice’ a CEO-ului demisionar de la Twitter, Jack Dorsey – Black News

Elveţia a identificat cinci cazuri de infectare cu Omicron, răspândite în cinci cantoane, şi a impus interdicţia de călătorie în Africa de Sud şi măsuri de carantină pentru pasagerii sosiţi din 23 de ţări, printre care Japonia, Marea Britanie şi Canada.

Tags: Africa de SudcarantinacoronavirusElvetiagenevaLa ChâtaigneraieOmicronSARS-CoV-2Vaud
Categorii: Diaspora