X

Elveţia retrage în premieră cetăţenia elveţiană unui bărbat condamnat pentru apartenenţă la o ‘organizaţie teroristă islamică’

Elveţia a anunţat în premieră miercuri că a retras cetăţenia elveţiană unui bărbat cu dublă cetăţenie care a fost condamnat pentru apartenenţă la o “organizaţie teroristă islamică”, informează AFP, potrivit agerpres.

Bărbatul în cauză a fost condamnat la mai mulţi ani de închisoare “pentru că a făcut propagandă şi a recrutat combatanţi în favoarea unei organizaţii islamiste interzise”, a menţionat Secretarul de stat elveţian pentru migraţie.

Citește și : Venezuela organizează exerciții militare de-a lungul graniței cu Columbia

Potrivit ziarului Blick, ar fi vorba de un cetăţean turco-elveţian de 33 de ani condamnat în 2018 la doi ani şi jumătate de detenţie de Tribunalul penal federal pentru că a făcut propagandă între 2014 şi 2017 în favoarea Frontului Al Nosra, fosta aripă siriană a Al Qaida.

Autorităţile elveţiene nu i-au dezvăluit identitatea şi cealaltă cetăţenie.

La sfârşitul lui mai, guvernul de la Berna a indicat că au fost identificate “cel puţin 10 persoane cu dublă cetăţenie suspectate că au participat în străinătate la crime în cadrul unor activităţi teroriste”.

Citește și : Un avion de transport marfă s-a prăbușit în Ohio – Doi morți

Tags: Al QaidabernacetatenieElvetiainchisoare
Categorii: Diaspora