Elveţia şi Emiratele Arabe Unite nu vor mai fi considerate de UE paradisuri fiscale

Publicat:

Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană vor elimina Elveţia şi Emiratele Arabe Unite (EAU) din lista paradisurilor fiscale, se arată într-un document UE consultat de Reuters, potrivit agerpres.

La şedinţa din 10 octombrie, miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană ar urma să excludă Emiratele Arabe Unite din lista neagră a jurisdicţiilor fiscale necooperante, un instrument comun de diminuare a riscurilor de abuz fiscal şi de competiţie fiscală neloială la nivel mondial. Tot din această listă vor fi eliminate şi Insulele Marshall.


Citește și : Justiția turcă eliberează un fost parlamentar prokurd, condamnat pentru propagandă teroristă

Elveţia va fi scoasă de pe lista gri a paradisurilor fiscale, care include ţările care s-au angajat să-şi modifice reglementările fiscale pentru a fi în concordanţă cu cele ale UE, se arată în documentul consultat de Reuters.

Comisia Europeană a apreciat recent că lista s-a dovedit a fi un real succes, întrucât multe state şi-au modificat legislaţia şi sistemele fiscale pentru a se alinia la standardele internaţionale.

Pe parcursul anului trecut, Comisia a evaluat 92 de ţări în funcţie de trei criterii: transparenţa fiscală, buna guvernanţă şi activitatea economica reală, dar şi pe baza unui indicator, existenţa cotei zero a impozitului pe profit.

În plus, noile dispoziţii din legislaţia UE interzic direcţionarea sau tranzitarea fondurilor UE prin entităţi din ţări aflate pe lista neagră.

Citește și : Grecia, Bulgaria şi Cipru au făcut front comun pentru împărţirea ‘poverii migraţiei’ în UE

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.