Elveția : Trupul mumificat al unei femei s-a dovedit a fi o înaintaşă a politicianului britanic Boris Johnson

Publicat:

Trupul mumificat al unei femei, descoperit într-o biserică elveţiană, s-a dovedit a fi o înaintaşă a politicianului britanic Boris Johnson, spun oamenii de ştiinţă, potrivit Press Association.

Anna Catharina Bischoff se crede că ar fi stră-stră-stră-stră-stră-stră-bunica ministrului de externe britanic, scrie joi agenţia citată.


Rămăşiţele pământeşti vechi de 230 de ani au fost descoperite cu patru decenii în urmă în timpul lucrărilor de renovare de la biserica Barfusser din Basel, conform agerpres.

Antropologul Gerhard Hotz, curator la Muzeul de Istorie Naturală din Basel, a spus că identificarea osemintelor a necesitat doi ani de muncă asiduă de cercetare, fără niciun indiciu iniţial referitor la identitatea persoanei.

Citește și : Germania cere NATO să discute în cadrul Alianţei situația din Siria

”Este o realizare importantă pentru că nimeni nu a mai făcut aşa ceva. Nu ştiam nimic”, a declarat cercetătorul pentru Press Association.

În urma căutărilor în arhive foarte vechi, cercetătorii au identificat numărul mormântului, dintre cele 110 existente, şi numele mumiei.

Albert Zink, expertul devenit celebru în 1991 cu studiul său despre Otzi, mumia unui om al zăpezilor descoperit în Munţii Alpi, a extras ADN dintr-un deget de la piciorul mumiei din Basel, precizează DPA.

Analizele au arătat o compatibilitate de 99,8% cu doi descendenţi în viaţă care locuiesc în Basel şi Ohio, a spus Hotz.

Anna Catharina Bischoff a murit în Basel în 1787, la vârsta de 68 de ani. Fiica ei s-a căsătorit cu Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelstein, spune Hotz, devenind astfel o strămoaşă a domnului Johnson, al cărui nume întreg este Alexander Boris de Pfeffel Johnson.

Se presupune că secretul conservării corpului atât de mult timp ar fi tratamentul cu mercur pe care femeia îl urma împotriva sifilisului, precizează DPA.

Hotz vorbeşte cu mândrie de proiect, la care a lucrat o echipă de peste 40 de oameni, adăugând că descoperirea legăturii cu Boris Johnson a fost cireaşa de pe tort.

”A fost un proiect riscant. Nu ştiam încotro mergem şi dacă vom obţine ceva. Am avut foarte mult noroc. După care a apărut numele lui Boris Johnson. Ce ne puteam dori mai mult?”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.