EMA a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax ca doză booster

Publicat:

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax ca doză booster pentru persoanele adulte, înaintea unei creşteri anticipate a numărului de infectări cu noul coronavirus în această iarnă, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Acest vaccin, denumit Nuvaxovid, a fost dezvoltat pentru a combate tulpina originală a noului coronavirus, ce a fost detectată pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019. EMA recomandă ca acest ser booster să fie utilizat de persoane care au fost inoculate anterior fie cu o doză a vaccinului produs de Novavax, fie cu un alt vaccin anti-COVID-19.


Citește și : Economia Rusiei s-a contractat cu 0,4% în primul semestru din 2022

Într-o decizie separată, EMA a autorizat joi alte două vaccinuri booster, actualizate pentru a ţinti varianta Omicron a noului coronavirus. Dezvoltate de Moderna şi Pfizer-BioNTech, aceste vaccinuri bivalente vizează atât subvarianta BA.1 de Omicron, cât şi tulpina originală depistată prima dată în China.

Vaccinul Nuvaxovid a primit autorizarea agenţiilor de reglementare medicală la mult timp după ce primele vaccinuri împotriva COVID-19 – produse de Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson – au fost aprobate în diverse ţări şi regiuni ale lumii.

Producătorii săi sperau că serul Nuvaxovid le va convinge pe persoanele care au fost sceptice faţă de vaccinurile cu noua tehnologie ARN mesager să se vaccineze totuşi în cele din urmă, în condiţiile în care Nuvaxovid are la bază o tehnologie cu proteine recombinate, care este utilizată deja de mai multe decenii împotriva unor boli cunoscute, precum hepatita B şi gripa.

Cu toate acestea, cererea pentru vaccinul produs de Novavax a rămas mică. Luna trecută, producătorul Novavax şi-a revizuit la jumătate estimările privind veniturile sale anuale, în principal din cauza cererii limitate pentru vaccinul său utilizat într-o schemă primară de imunizare.

Citește și : Gazprom se aşteaptă la o creştere a veniturilor în 2022

Însă, dacă este utilizat ca booster pentru persoane care au primit anterior alte vaccinuri anti-COVID-19, Nuvaxovid are în continuare potenţialul de a oferi un spectru mai larg de protecţie, au sugerat anumiţi cercetători.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

Cel mai bun film de pe Netflix încărcat pe platformă în 2024. Acum rulează și la noi și a ajuns în trending în peste...

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători

TOP 10 cele mai răcoroase destinații de vacanță în luna august: Unde poți călători Cu încălzirea globală și temperaturile tot mai ridicate, planificarea unei vacanțe...

Jaf de jumătate de milion de euro la JO: O legendă a Braziliei, victimă în plină stradă

Jaf de jumătate de milion de euro la JO: O legendă a Braziliei, victimă în plină stradă Parisul este împânzit de vedete în timpul Jocurilor...

Maia Sandu, alături de lideri din întreaga lume, la deschiderea Jocurilor Olimpice

Maia Sandu, alături de lideri din întreaga lume, la deschiderea Jocurilor Olimpice Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă, la Paris, la festivitățile prilejuite de deschiderea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.