Embargoul american a provocat Cubei pierderi de 4,3 miliarde de dolari

Publicat:

Embargoul impus de Statele Unite a provocat Cubei pierderi de 4,321 miliarde de dolari, între aprilie 2017 şi martie acest an, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Havana, citat de AFP, scrie agerpres.

“Pe parcursul perioadei observate în raport, blocada a provocat pierderi de ordinul a 4,321 miliarde de dolari pentru Cuba”, a declarat ministerul într-un document oficial.


Citește și : Rusia a prezentat propuneri Turciei privind situația din nord-vestul Siriei

Cuba şi Statele Unite şi-au restabilit legăturile în iulie 2015 după peste 50 de ani de întrerupere, dar Congresul american a menţinut embargoul, împotriva dorinţei preşedintelui din acea vreme, Barack Obama.

De la introducerea sa în 1962, “blocada a provocat, la preţurile actuale, prejudicii estimate la peste 134,499 de miliarde de dolari” pentru economia cubaneză, a adăugat ministerul.

În noiembrie 2017, vizând să limiteze apropierea iniţiată de predecesorul său, Donald Trump a restabilit o serie de sancţiuni, dar le-a permis americanilor “să călătorească în Cuba şi să sprijine micile întreprinderi private” de pe insulă.

Aceste măsuri “au provocat o scădere considerabilă a numărului de vizite provenind din Statele Unite şi au generat obstacole majore relaţiilor economice şi comerciale ale întreprinderilor cubaneze cu potenţiali parteneri americani sau ţări terţe”, a precizat textul ministerului de la Havana.

“Intensificarea blocadei impuse Cubei a fost însoţită de o retorică agresivă, ameninţătoare, lipsită de respect, precum şi de constrângeri din partea celor mai înalte niveluri ale administraţiei americane, ceea ce provoacă o lipsă de încredere majoră şi nesiguranţă”, a adăugat documentul.

Citește și : Italia intră în conflict cu Uniunea Europeană din cauza migranților

În baza unei rezoluţii a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, intitulată “Necesitatea de a ridica embargoul economic, comercial şi financiar impus de Statele Unite ale Americii împotriva Cubei”, insula prezintă în fiecare an un raport la ONU.

Din 1992, Adunarea Generală a ONU a aprobat de 26 de ori acest raport, ceea ce este interpretat ca o respingere a embargoului.

În acest an, el va fi prezentat în cursul sesiunii anuale a Adunării Generale, la o dată ce urmează să fie anunţată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.