X

Emily O’Reilly a fost realeasă în funcţia de Ombudsman European

Emily O´Reilly a fost realeasă miercuri, de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, în funcţia de Ombudsman European şi va continua să investigheze plângerile împotriva organismelor Uniunii Europene, informează un comunicat al PE, scrie agerpres.

O´Reilly a fost realeasă prin vot secret în al treilea tur de scrutin cu 320 de voturi pentru din 600. Ea a ocupat funcţia de Ombudsman European începând cu 1 octombrie 2013. Anterior, a fost prima femeie în funcţia de Ombudsman şi comisar pentru informaţii în Irlanda, comisar pentru informaţii de mediu din 2007 şi a lucrat ca jurnalist.

Citește și : François Hollande vrea o nouă FORȚĂ de stânga în Franţa

Votul din plenul PE a urmat unei audieri publice din 3 decembrie. În cadrul acesteia, europarlamentarii i-au examinat pe cei cinci candidaţi cu privire la imparţialitate, vizibilitate şi transparenţă.

La începutul fiecărei legislaturi, eurodeputaţii aleg un Ombudsman pentru următorii cinci ani. Ombudsmanul European investighează plângeri ale cetăţenilor europeni, rezidenţilor în UE şi organizaţiilor bazate în UE cu privire la administrarea defectuoasă în cadrul instituţiilor, organelor, oficiilor şi agenţiilor UE. Acestea se pot referi la discriminare, întârzieri inutile sau proceduri incorecte.

Biroul Ombudsmanului European poate lansa investigaţii din proprie iniţiativă. În fiecare an, Ombudsmanul prezintă un raport în Parlamentul European.

Citește și : Cu câteva ore înainte de votul istoric din Camera Reprezentanţilor, Trump se declară nevinovat: ‘NU am făcut nimic rău!’

Tags: Emily O'ReillyirlandaOmbudsman EuropeanPEStrasbourgUE
Categorii: Diaspora