Emiratele Arabe Unite anunță o amnistie pentru lucrătorii imigranţi aflaţi într-o situaţie neregulamentară

Publicat:

Emiratele Arabe Unite, o ţară petrolieră din Golf, care găzduieşte milioane de lucrători imigranţi, au anunţat miercuri o amnistie pentru cei aflaţi într-o situaţie neregulamentară, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei care au intrat în ţară fără viză sau ale căror autorizaţii de şedere au expirat nu vor fi urmăriţi penal dacă se vor prezenta autorităţilor până la 31 octombrie, potrivit presei.


Citește și : Teroriştii din Barcelona plănuiau să atace stadionul Camp Nou şi o discotecă

Lucrătorii care nu şi-au reînnoit permisul de şedere pot părăsi ţara fără plata unei amenzi.

Emiratele Arabe Unite, a doua cea mai mare economie din Orientul Mijlociu după Arabia Saudită şi cel de-al patrulea mare producător de petrol din OPEC, primeşte masiv forţă de muncă din Asia de Est, Asia de Sud- Est şi din ţările africane.

Statisticile oficiale pentru anul 2016 arată că forţa de muncă activă a Emiratelor Arabe Unite numără 6,3 milioane de persoane dintr-o populaţie de 9,1 milioane de locuitori, cea mai mare parte a acesteia fiind forţa de muncă străină.

Presa a publicat declaraţii ale angajaţilor care s-au prezentat miercuri pentru amnistie.

”Girraj Prasad, 54 de ani, din statul Rajasthan este primul indian care a finalizat toate procedurile de scutire de amenzi pentru a părăsi ţara”, scrie cotidianul Gulf News.

Citește și : Belgia este criticată pentru ‘birul’ impus jurnaliştilor care vor să participe la summiturile UE

 

Prasad, care lucra ca tăietor de ţigle, a declarat că permisul său de şedere a expirat deoarece angajatorii săi nu au solicitat reînnoirea acestuia”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.