Emiratele Arabe Unite îşi fac intrarea în metavers

Publicat:

Emiratele Arabe Unite, care îşi propun să devină un jucător important în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, au anunţat săptămâna aceasta lansarea unei filiale a Ministerului Economiei în metavers, această lume virtuală prezentată drept viitorul internetului, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Între pereţii Muzeului Viitorului din Dubai, o clădire cu o arhitectură extraordinară, în formă de inel, bogatul emirat din Golf a găzduit timp de două zile sute de reprezentanţi ai giganţilor tehnologici mondiali veniţi să exploreze potenţialul metaversului.


Citeşte şi: Peste 180 de ruşi care încercau să scape de recrutare au fost opriţi la graniţă – Black News

Obiectivul declarat: atragerea unui număr de o mie de companii specializate în blockchain şi tehnologii virtuale pentru a face din Dubai, cunoscut pentru proiectele sale imobiliare faraonice, “una dintre cele mai mari zece economii din metavers” până în 2030. Cu o contribuţie de 4 miliarde de dolari la PIB şi crearea a 40.000 de locuri de muncă.

Propulsat în prim-plan în vara anului 2021, metaversul reprezintă un univers digital şi social, menit să extindă realitatea fizică prin realitatea augmentată sau virtuală şi să contribuie la trecerea internetului din 2D în 3D.

Generaţia Z

Deocamdată, acest univers imersiv în care utilizatorii de internet ar trebui să se distreze, să studieze sau să lucreze, se află încă în faza de “test”, a recunoscut pentru AFP ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Abdallah ben Touq Al-Marri. Însă, pandemia a “accelerat” acest demers, a spus el.

Potrivit ministrului, Emiratele, unde peste 90% din cei 10 milioane de locuitori sunt imigranţi, atrag de doi ani din ce în ce mai multe “investiţii şi noi talente”.

Citeşte şi: Tatăl Mahsei Amini nu a primit încă acces la înregistrările oficiale ale cazului – Black News

Ţara şi-a relaxat recent cerinţele pentru rezidenţă cu o nouă viză în încercarea de a stimula economia prin atragerea de lucrători cu înaltă calificare, cum ar fi medici, ingineri, oameni de ştiinţă sau artişti.

De asemenea, a adoptat o lege privind activele virtuale, a creat o autoritate de reglementare pentru criptoactive şi a găzduit platforme importante de schimb de criptomonede.

“Angajaţii noştri au fost formaţi astfel încât să se poată imersa în metavers şi să interacţioneze cu generaţia Z”, foarte pasionată de serviciile online, a spus Al-Marri.

Această generaţie, născută după 1990 şi amatoare de jocuri video, este vizată în mod deosebit, mai ales în Orientul Mijlociu, unde aproape o treime din populaţie are sub treizeci de ani.

Cucerirea virtuală a planetei Marte

Punct de intersecţie în domeniile finanţelor, transportului aerian şi influencerilor, Dubaiul, sărac în petrol, a cunoscut o ascensiune spectaculoasă mizând pe turism de lux, un sector imobiliar hiperactiv şi, mai recent, pe noile tehnologii.

O formulă ce atrage antreprenori precum Amin Al Zarouni, fondatorul Bedu, unul dintre primele startup-uri din Emirate care s-a lansat în metavers cu un proiect intitulat “2117”, inspirat de ambiţiile spaţiale ale emirului Dubaiului, care intenţionează să înfiinţeze prima colonie pe Marte în următorii 100 de ani.

Utilizatorii metaversului pot cumpăra un bilet pentru a urca la bordul unei nave spaţiale virtuale care îi transportă primii colonişti pe “Planeta roşie”.

“Mulţi dintre noi nu vom trăi suficient pentru a vedea această misiune cu propriii ochi”, a explicat tânărul antreprenor. “Aşa că vom încerca să reproducem această experienţă în metavers”, a adăugat el.

Acest univers imersiv este încă limitat la o anumită nişă tehnologică, însă metaversul ar putea injecta 360 de miliarde de dolari în PIB-ul ţărilor din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Turcia în 10 ani, a subliniat Meta, compania-mamă a platformelor Facebook şi Instagram, într-un email trimis AFP, citând Analysis Group, o companie de consultanţă economică.

Gigantul tehnologic american admite, totuşi, că pentru a ajunge în acel punct “mai este nevoie de multă infrastructură şi tehnologie ce trebuie implementată”. Însă, “ştim, de asemenea, că atunci când există politici care să încurajeze inovaţia” acest lucru accelerează investiţiile, dând “un semnal clar întregului ecosistem”.

Aceasta este ceea ce se poate vedea în Dubai, potrivit companiei Meta, conform căreia Emiratele Arabe Unite au “o strategie clară de accelerare a adoptării metaversului şi de atragere a investiţiilor” pentru dezvoltarea acestuia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.