Emiratele Arabe Unite livrează peste 30 de tone de alimente și ajutoare medicale în Ucraina

Publicat:

Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au trimis un avion cu peste 30 de tone de alimente și provizii medicale în Ucraina, a anunțat duminică agenția de știri de stat WAM, informează mediafax.

Acesta este cel de-al treilea avion trimis de Emiratele Arabe Unite în Ucraina, ca răspuns la apelul umanitar internațional de sprijinire a ucrainenilor și a celor strămutați în Ucraina, a precizat WAM.


Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Emiratele Arabe Unite și alte țări arabe nu au condamnat public invazia Rusiei în Ucraina, dar au ales să voteze în favoarea rezoluției Adunării Generale a ONU de luna trecută care condamnă agresiunea rusă.

Anwar Gargash, consilier al președintelui EAU, a declarat luna trecută că a lua atitudine „ar duce doar la mai multă violență”. Prioritatea EAU este „să încurajeze toate părțile să recurgă la acțiuni diplomatice și să negocieze pentru a găsi o soluție politică”, a spus el.

„Emiratele Arabe Unite sunt dornice să furnizeze cerințele de ajutor necesare în situații de conflict pentru civili, în special pentru femei și copii, în circumstanțele actuale și în situația agravată care rezultă, în special pentru refugiații ucraineni din țările vecine”, a declarat Salem Ahmed Al Kaabi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Ucraina.

Aeroportul internațional din Dubai, în cooperare cu organizațiile internaționale din oraș, a operat anterior alte două avioane care au transportat 136 de tone, inclusiv provizii și echipamente pentru adăposturi, a precizat WAM.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

Țara din Golf promisese, de asemenea, 5 milioane de dolari în asistență umanitară.

Într-o convorbire telefonică care a avut loc săptămâna trecută, prințul moștenitor din Abu Dhabi, șeicul Mohammed Bin Zayed, a vorbit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre „importanța găsirii unor soluții pașnice prin negociere, dialog pentru a asigura încheierea crizei”, a precizat WAM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.