Emiratele Arabe Unite şi Israelul vor dezvolta împreună sisteme anti-drone

Publicat:

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor dezvolta sisteme anti-drone împreună cu întreprinderea publică israeliană IAI, a anunţat joi EDGE, compania de tehnologie militară a acestei bogate ţări din Golf, la cinci luni după normalizarea oficială a relaţiilor cu statul israelian, informează AFP, potrivit agerpres.

Emiratele Arabe Unite şi Israelul au semnat în septembrie 2020 un acord negociat de SUA pentru a stabili legături oficiale, o premieră pentru o ţară din Golf. De atunci, cele două ţări au anunţat iniţiative de cooperare în diverse domenii.


Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

“EDGE a încheiat astăzi un protocol de acord cu Israel Aerospace Industries (IAI), marele constructor israelian în domeniul aerospaţial şi aviaţiei, pentru a dezvolta un sistem anti-drone avansat”, a anunţat întreprinderea militară a Emiratelor într-un comunicat.

Potrivit acestei societăţi a EAU lansate la sfârşitul anilor 2019, tehnologiile dezvoltate de IAI, o societate de stat israeliană specializată în industria aerospaţială civilă şi militară, sunt utilizate “în întreaga lume pentru a detecta, identifica şi intercepta un larg evantai de ameninţări”.

IAI şi o altă întreprindere israeliană, Rafael Advanced Defense Systems, au semnat anul trecut un acord cu firma de tehnologii privată Group 42, cu sediul la Abou Dhabi, pentru a lucra asupra punerii în aplicare a unui test de depistare a noului tip de coronavirus.

Palestinienii au denunţat ca fiind o “trădare” acordurile ce normalizează legăturile între Emirate – dar şi alte ţări arabe – şi Israel. Reglementarea conflictului israeliano-palestinian a fost în mod tradiţional condiţia sine qua non pentru orice normalizare între o ţară arabă şi Israel.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel

Din 1967 armata israeliană ocupă Cisiordania. Ea s-a retras unilateral în 2005 din Fâşia Gaza, dar impune enclavei palestiniene o blocadă de mai mult de 10 ani.

Palestinienii şi ONG-uri locale şi internaţionale denunţă în mod regulat ocupaţia şi colonizarea teritoriilor palestiniene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.