X

Emirul Qatarului vizitează Germania, premieră de la debutul crizei din Golf

Cancelarul Angela Merkel îl va primi la 15 septembrie pe emirul Qatarului, şeic Tamim bin Hamad Al-Thani, care va efectua prima deplasare oficială într-o capitală occidentală de la începutul crizei în Golf, relatează vineri AFP, conform agerpres.

Purtătorul de cuvânt al dnei Merkel, care a anunţat această vizită vineri la briefingul de presă periodic, nu a dat imediat detalii despre ordinea de zi a întâlnirii, ce ar urma să fie dominată de criza înregistrată în Golf după ce Arabia Saudită şi aliaţii săi au rupt în iunie relaţiile cu Doha.

Citeşte şi: Igor Dodon TAIE-N CARNE VIE după ce guvernul de la Chişinău i-a ignorat ordinul

Sosirea emirului la Berlin va avea loc în timp ce o mediere regională încercată de Kuweit este în impas, iar preşedintele american Donald Trump s-a oferit joi să fie mediator în acest conflict.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein şi Egipt, urmate de multe alte ţări, au rupt pe 5 iunie relaţiile diplomatice cu Doha, acuzând Qatarul de sprijinirea grupurilor extremiste şi de a fi prea apropiat de Iranul şiit, un mare rival al regatului sunit saudit.

Ministrul german de externe Sigmar Gabriel, la fel ca alţi responsabili occidentali, a încercat să le apropie poziţiile în timpul unei vizite în această vară în regiunea Golfului Persic.

Tags: Arabia sauditaBahreincriza din golfegiptEmiratele Arabe UnitegermaniaqatarSigmar GabrielTamim bin Hamad al-Thani
Categorii: Diaspora