X

Emisar SUA: Toate opţiunile sunt deschise pentru rezolvarea crizei nord-coreene

Emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Joseph Yun, a declarat joi, la Tokyo, că toate opţiunile rămân deschise în ce priveşte soluţionarea crizei nucleare nord-coreene, menţionând însă că nu crede că opţiunea militară este aproape, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit emisarului special, SUA încearcă o rezolvare paşnică a crizei, iar diplomaţia este opţiunea preferată.

Citeşte şi: Unirea cu România îl sperie pe Igor Dodon. Liderul de la Chişinău a convocat Consiliul Suprem de Securitate

‘Politica noastră este foarte mult în favoarea rezolvării paşnice a crizei nucleare nord-coreene. Noi am spus în repetate rânduri că dialogul este ceea ce dorim să vedem’, a subliniat Yun.

‘Spunând aceasta, am declarat de asemenea că toate opţiunile sunt pe masă şi, prin toate opţiunile, trebuie inclusă şi opţiunea militară. Nu cred că suntem aproape de aceasta’, a afirmat el.

Declaraţiile lui Yun survin la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a numit ‘depravată’ conducerea Coreii de Nord şi a afirmat că programul nuclear al Phenianului ‘ar putea ameninţa foarte curând’ teritoriul SUA, angajându-se să prevină această evoluţie, fără a oferi detalii.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un adăpost social din Japonia. Cel puţin 11 oameni au murit – FOTO

Cele două Corei au lansat la începutul lunii ianuarie discuţii privind participarea nord-coreenilor la Jocurile Olimpice de la PyeongChang (Coreea de Sud) după ce Kim Jong Un s-a declarat deschis pentru discuţii cu Seulul.

Joseph Yun a salutat dialogul Nord-Sud, notând însă că orice discuţii cu Washingtonul ar trebui să fie ‘despre măsuri ale Coreei de Nord spre denuclearizare’.

Tags: Coreea de NordCoreea de Sudemisar specialJocurile Olimpice de IarnăJoseph YunPhenianPyeongchangSUA
Categorii: Știrile zilei