Emisari ai Armatei Siriene Libere au cerut SUA reluarea programului de ajutor militar al CIA

Publicat:

Emisari ai Armatei Siriene Libere (FSA) au cerut oficialilor americani în cadrul unei întrevederi la Washington reluarea programului suspendat de ajutor militar al CIA pentru contracararea influenţei Iranului în Siria, au informat surse din opoziţia siriană, relatează luni Reuters.

Mustafa Sejari, un important oficial al FSA, a declarat că emisarii sirieni le-au explicat oficialilor americani impactul negativ al deciziei preşedintelui Donald Trump de anul trecut de a stopa echiparea şi pregătirea anumitor grupări rebele siriene, potrivit agerpres .


Oficiali americani au sugerat că decizia lui Trump a fost determinată de dorinţa de a se concentra pe lupta împotriva militanţilor Statului Islamic, precum şi pe îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, dar şi de lipsa rezultatelor obţinute în urma sprijinului acordat de CIA pentru FSA.

Citește și : Papa Francisc : Omenirea se află „la limită” în faţa riscului de izbucnire a unui război nuclear

‘Noi susţinem declaraţiile preşedintelui Trump în legătură cu necesitatea de a contracara hegemonia iraniană în regiune. Este timpul să transformăm cuvintele în acţiune. Până acum, pe teren, miliţiile iraniene s-au extins fără o rezistenţă serioasă’, a declarat Mustafa Sejari prin telefon de la Washington pentru Reuters.

‘Cu fiecare declaraţie a SUA despre necesitatea de a contracara influenţa iraniană, Iranul şi-a extins influenţa în Siria, în timp ce forţelor moderate susţinute de Washington li s-au redus ajutoarele şi sunt slăbite’, a mai spus Sejari.

‘Am cerut reluarea ajutorului şi am explicat pericolele care există dacă forţele FSA moderate sunt lăsate fără sprijin’, a mai spus el.

Sejari a declarat că la discuţiile cu delegaţia rebelilor sirieni au participat membri ai Congresului SUA şi oficiali de la Casa Albă.

Un alt membru al delegaţiei a declarat pentru Reuters sub rezerva anonimatului că oficialilor americani li s-a atras atenţia că lipsa de acţiune a SUA în Siria va permite Iranului şi aliaţilor săi regionali să recreeze un coridor terestru care leagă Teheranul, Bagdadul, Damascul şi Beirutul – adesea numit ‘semiluna şiită’ de duşmanii regionali ai Iranului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.