Emisarul ONU pentru Libia cere oprirea imediată a bombardamentelor

Publicat:

Emisarul Naţiunilor Unite pentru Libia, Ghassan Salame (foto), a cerut miercuri oprirea imediată a atacurilor asupra Tripoli, la câteva ore după ce un bombardament mortal a lovit o suburbie rezidenţială a capitalei, informează DPA, potrivit agerpres.

“O noapte îngrozitoare de bombardamente la întâmplare asupra zonelor rezidenţiale. De dragul celor 3 milioane de civili care trăiesc în Tripoli, aceste atacuri trebuie oprite. ACUM!”, a scris Salame pe Twitter.


Citește și: UE ‘regretă profund’ măsurile luate de americani împotriva Cubei

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 23 rănite în atacul cu rachete din timpul nopţii asupra cartierului din sudul Tripoli Abu Salim, a declarat responsabilul acestei suburbii, Abdel-Rahman al-Hamadi, pentru televiziunea Lybia Al Ahrar.

Facţiunile rivale angajate în lupte în ultimele două săptămâni la periferiile Tripoli s-au învinuit reciproc pentru bombardament.

La începutul acestei luni, Khalifa Haftar, comandantul aşa-numitei Armate Naţionale Libiene, a ordonat forţelor sale să cucerească Tripoli de la un guvern rival sprijinit de ONU.

Citește și: Conservatorii canadieni au câștigat alegerile din Alberta

Generalul în vârstă de 75 de ani a prezentat campania ca pe un “război împotriva terorismului” şi a ignorat apelurilor pentru a opri ofensiva.

Atacurile au strămutat mii de persoane, crescând temerile legate de o înrăutăţire a conflictului în Libia bogată în petrol, aflată în haos de la înlăturarea dictatorului Muammar Gaddafi în 2011 într-o revolta sprijinită de NATO.

Libia are cel puţin două administraţii concurente: una cu sediul la Tripoli condusă de Fayez Serraj şi sprijinită de ONU, iar cealaltă în oraşul Tobruk din est, aliată cu Haftar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.