X

Emisarul papei pentru pace a plecat spre Ucraina

Cardinalul italian Matteo Zuppi, căruia Papa Francisc i-a încredinţat o misiune de pace în Ucraina, va călători luni şi marţi la Kiev pentru discuţii cu autorităţile ţării, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“Obiectivul principal al acestei iniţiative este de a asculta cu atenţie autorităţile ucrainene cu privire la posibilele modalităţi de a ajunge la o pace justă şi de a sprijini gesturile umanitare care contribuie la atenuarea tensiunilor”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Manifestaţie antiguvernamentală masivă la Varşovia – VIDEO – Black News

Papa Francisc i-a încredinţat în urmă cu 15 zile o misiune de pace în Ucraina cardinalului Zuppi, care provine din comunitatea Sant’Egidio, cunoscută pentru activitatea în slujba diplomaţiei.

El i-a cerut cardinalului Zuppi “să ajute la rezolvarea tensiunilor în conflictul din Ucraina, cu speranţa la care Sfântul Părinte nu a renunţat niciodată, ca acest lucru să poată deschide căi de pace”, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului Matteo Bruni.

Arhiepiscop de Bologna, Matteo Zuppi, în vârstă de 67 de ani, prezidează de anul trecut conferinţa episcopală italiană.

Citeşte şi: În Ucraina, până şi mafioţii trebuie să-şi aleagă tabăra. Interlopii ‘patrioţi’ se reorientează – Black News

Sant’Egidio, comunitate de catolici laici, născută în 1968 şi acum specializată în diplomaţie şi eforturi de pace, a avut ca misiune iniţială ajutorul pentru cei săraci şi excluşi.

Ea a apărut pe scena internaţională odată cu semnarea unui acord de pace în Mozambic în 1992, în care membrii Sant’Egidio, inclusiv Matteo Zuppi, au jucat un rol principal, aminteşte AFP.

Tags: kievMatteo ZuppiPapa Franciscucrainavatican
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina