Emisarul premierului britanic pentru Brexit va avea joi un prânz de lucru cu Michel Barnier

Publicat:

Ministrul pentru Brexit din Marea Britanie, Steve Barclay, va avea joi un prânz de lucru cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat o sursă europeană, potrivit Reuters, scrie mediafax.

“Prânzul cu Ministrul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, va avea loc “pentru a vedea dacă există o flexibilitate mai mare din partea Marii Britanii pentru a se ajunge la un acord. Până acum, se pare că nu există”, a declarat un diplomat UE.


Citește și : Reacţii internaționale la ofensiva Turciei în nordul Siriei

Statele membre UE vor fi informate vineri cu privire la discuțiile tehnice și evaluarea politică a ceea ce se va întâmpla imediat după Summitul UE din perioada 17-18 octombrie.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime.

Citește și : Suspectul atacului antisemit asupra unei sinagogi din Halle a fost arestat

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.